4 Tem 2012

BEŞİKTAŞIN ÇİKOLATA FABRİKASI

Evet sevgili çikolata severler,

Bir başka çekişmeli müsabakada daha sizlerleyiz. Melisa'nın zaaflarıyla iradesi arasındaki amansız kapışma!

Food factory iş başında!

   Kokuyu almıştık bi kere. Valonia'ya gidilecekti! O çikolataların, waffleların, profitorellerin tadına bakılacaktı ve kendinden geçilecekti!

  İşin ikinci günü yorgunluğunu ne de olsa en iyi çikolata attırırdı. Daha önce bizim kızlarla whatsapp grubumuzda dönen onca methinden sonra hangisini denesem diye kara kara düşünerek kapısından girdiğim bence gayet şık bir mekan Valonia. Beşiktaş çarşının hiç beklemediğiniz bir köşesinden çıkıveriyor karşınıza.

   Yemeklere gelecek olursak, gurmeliği yapacaksak tam yapalım diye hem profiterol hem de fondü söyledik.Ha ha tabi ki riske atamazdık! Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Valonia'nın servisi müthiş hızlı,5 dk içinde geldi tüm siparişler ve mekana değinmeden geçemeyeceğim.Büyükçe bir salon karşılıyor sizi terasıyla beraber üst katta.Büyük bir kitaplık alanı var.Duvarlarda çeşit çeşit dergiler asılı, koltuklar alabildiğine şirin öyle ki hangisine otursam diye seçemiyorsunuz. Bu atmosfer beni bayağı bir etkilemiş olacak kiiiii, karlı kış günlerinde sıcak sahleplerinizi yudumlayıp arkadaşlarınızla türlü sohbetlere dalmak için ideal bir mekan olarak canlandı gözümde o an.

  Profiterolü fondüsüne göre benim nezdimde bir tık daha öndeydi Valonia'nın. Alışılmıştan farklı lezzetler aramanın müptelası bendeniz, çikolata kremasının altına sinsice gömülmüş çikolata parçacığı görünümlü şam fıstıkçıklarını teker teker avlayıp ham yapmaktan göz temasını kaybettim sevgili dostumla!
 Fondüsüyle ilgili eleştirebileceğim tek şeyse çikolata sosunun oldukça sütlü olmasıydı.Bildiğiniz sütlü kahve rengiydi yani ki fondü meyveleriyle bu tadı damağım yadırgadı.

 Güzel bir sohbet ve yorumlaşmanın ardından,boğazımıza kadar oksitosine gömülmüş bir halde ayrılmak için harekete geçtik. Aman tanrım o da ne! Girişte muhabbete dalıp kocaman bir çikolata cennetini görmezden gelmişiz. O da ne! Renk renk ambalajlar içinde aklınıza gelmeyecen envayi çeşit aromada,şekilde,kalıpta çikolatalar,şekerlemeler,boncuk boncuk çikolata dökülen çikolata çeşmeleri.. Gözlerimizi alamadık yani a dostlar. Diyeceğim  o ki Valonia şiddetle tavsiye edilir. Özellikle profiterolü!

Ps: Büyük maçın sonunda zaafımın  "Aman efendim diyetisyenler bile haftada bir bozun diyor, bozmak iyidir arada ki vücut kendine gelsin" gibi son zamanların en trend savunmasına karşılık iradem pes etti.Kapıdan çıkarken son anda fark edip aldığımız limonlu makaronu Ortaköy sahilinde denize karşı kız dedikodusu eşliğinde damaklarda eritmenin paha biçilemez tadı kaldı geriye..









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...