21 Şub 2012

Viyana'dan Bir Tat: Sachertorte

  Tatlı severlerin çok ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir lezzetle karşınızdayım.Sachertorte nam-ı diğer Zaherturta.

  1800'lerin başında Klemens von Metternich Prensi, Avrupalı elit konukları için vereceği davette özel bir tatlı yapılmasını emreder.Ve uyarır "Beni bir aptal gibi göstermeyin." Böylesi önemli bir görevin kaderinin 16 yaşındaki Franz Sacher'e verilmesi de bir o kadar manidardı.İşin gizemi ise tarifta saklıydı.Sacher'in kendi emeğiyle ürettiği bu spesiyal damaklarda unutulmaz tatlar bırakmıştı.İşte bu tatlı Sachertorte'den başkası değildi.

  İlk kez Hotel Sacher'de yapılan bu tatlı şimdi Viyana'nın hemen hemen tüm pastanelerinde satılmasına rağmen en özel ve güzelinin Hotel Sacher'de yapıldığı söyleniyor.Orijinal Sachertorte 5 Euro'dan başlarken bu fiyat 2.5 Euroya kadar düşebiliyor.



  Tarifin gizeminden bahsedecek olacak olursam, aslında oldukça acı bir sosa sahip Sachertorte.Hatta ufak bir parçasında bile çikolata delilerini bastırmaya yetiyor.Yine de içindeki meyve parçacıkları (portakal ya da kayısı oluyor genelde) nayhoşluğu arttırıyor.Ve Sachertorte meraklıları da bu tatlının en iyi acı kahveyle gittiğinin altını çiziyor.




  Sachertorte Türkiye'de Dr.Oetker ürünleri adı altında dahi satılsa bile kesinlikle Viyana'daki tadının alınmayacağından eminim.Size önerim Viyana'ya yolunuz düşerse bu fırsatı kaçırmamanız...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...