19 Şub 2012

Grammy Ödül Töreni

Geç kalmış Grammy yazısıdır bu.Grammy'de yılın şarkısı Rolling In The Deep, en iyi solo Someone Like You,yılın albümü 21 başta olmak üzere altı dalda kucakladı ödülü Adele.Sanatçının tek başına sesiyle bütün sahneyi adamakıllı dolduracağının en büyük kanıtıymışçasına hastalık filan dinlemeden çıktı aslanlar gibi söyledi şarkısına Adele.Her ne kadar sevgilime vakit ayıracağını söylese de sanatçı için böyle bir bahane olduğunu düşünmüyorum.En yakın zamanda iyileşip döner umarım.Ne de olsa hepimizin nezdinde Amy'nin mirasçısıydı o bir nevi.

Bir de acıklı yaşam öyküsü derinden etkiliyor insanı.Babası tarafından küçük yaşta terk edilen Adele,bir daha onu asla affetmeyeceğini söylüyor. Bu şarkıdaki derin acı da zaten tek başına bir aşk acısı olamazdı herhalde.

                     
                                          



En iyi sanatçı ödülünün sahibiyse Bon Iverdi.Beni dinginleştiren bir şarkısını da aşağıda paylaşıyorum.


                                                

 Yılın en iyi düeti Tony Bennet ile Amy Winehouse'un Body And Soul parçasıydı.Şarkının Winehouse önceki stüdyo kayıtlarından oluşan klibi..

                                          

 Katy Perry'nin şarkılarından oluşturduğu kolajı sergilediği performansı da takdire değerdi doğrusu. Özellikle marjinal kıyafeti ve fantastik saç makyaj uyumu göz kamaştırdı.





Taylor Swift ise Mean isimli şarkısıyla kimi çevrelerce garipsense de Country dalında ödülü kaptı.

                                          






Chris Brown Fame albümüyle en iyi R&B albüm ödülünü aldı.Şimdi size bir dedikodu: Daha önce mahkeme kararıyla Rihanna'ya belli bir mesafeden yakına yaklaşamayan Chris Brown'ın geceye Rihanna'dan özel izin alarak geldiği söyleniyor.Dahası, ikilinin provalar esnasında kuliste 4-5 saat başbaşa kalıp sohbet ettiği söyleniyor!







Lady Antebellum  Own The Night albümü ile country dalında en iyi albüm ödülünü kazandı.Ellen'daki We Owned The Night performansını da bu vesileyle çok seveceğinizi düşünüyorum.
       
                                          


 Ve benim için gecenin en iyi performansı..Rihanna&Coldplay düeti princess of china!

                                         

     Tüm bunların dışında Grammy'nin bana kazandırdığı yeni şarkılar yeni tatlar da olmadı değil.En iyi rock şarkısı ve albümü dallarında ödüle layık görülen Foo Fighters'tan Walk bunların başını çekiyor.Kanye West'in My Beautiful Dark Twisted Fantasy albümü,Jay-Z, Kanye West'in Otis düeti de bunlardan benim için.Bunlardan biri de Is This Love coverı.Carrine Bailey söylüyor.

   Ve işte size geceden birkaç anektod.Nicki Minaj'ın her zamanki sıradışı kıyafeti,Lady Gaga'nın Whitney Houston için son anda katran karasına döndürdüğü kostümü ve tabi ki gecenin adandığı Whitney Houston için Jennifer Hudson'ın müthiş performansı. Grammy ile ilgili benden bu kadar. Geceden en çok gözüme çarpanları elimden geldiğince sizlere aktarmaya çalıştım.Keyifli seyirler..











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...